CNV wil nullijn bespreekbaar maken

1

Vakorganisatie CNV is onder strenge voorwaarden bereid te praten met werkgevers en politiek over een algehele pas op de plaats in de loonontwikkeling.

Dat schrijft voorzitter Jaap Smit donderdag op zijn weblog. Hij roept collega-vakbonden op de nullijn eveneens bespreekbaar te maken.

Daar moet tegenover staan dat ook de top van het bedrijfsleven er niks bij krijgt. Er moet een zwaardere belasting komen op bonussen en harde afspraken over het aan het werk helpen van mensen met een arbeidshandicap. Ook moet het kabinet de zware bezuinigingen op het passend onderwijs terugdraaien, aldus Smit.

Agnes Jongerius, voorzitter van de FNV is juist tegen die nullijn, zo liet ze donderdagavond weten. ,,Onder de huidige economische omstandigheden zou het heel onverstandig zijn om naar de nullijn te gaan. We moeten het vertrouwen van mensen in de economie herstellen. De nullijn voor alle werknemers van Nederland is dan geen goed idee. Dat zeggen wij niet alleen. Nederlandse economen, het CPB, de OESO, het IMF zeggen hetzelfde."

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. …dat het CNV nog gelooft dat de top van het bedrijfsleven er niets bij krijgt en dat de hoogtes van de bonussen zwaarder belast worden….

    Ongelooflijk…!