CNV: weinig realiteitszin in ontslagplannen

0

De plannen voor versoepeling van het ontslagrecht van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie zijn volgens CNV-voorzitter Jaap Smit ondoordacht en zullen vooral oudere laag opgeleide werknemers zwaar treffen.

,,De veronderstelling dat iemand van ruim 50 jaar met een cursusje en een half jaartje met een uitgeklede ontslagvergoeding weer een baan vindt, getuigt van weinig realiteitszin”, benadrukt de vakbondsvoorman donderdag.

Smit waarschuwt voor de plannen die zijn afgesproken door de vijf partijen in het zogeheten Lenteakkoord, op de dag dat de Tweede Kamer erover in debat gaat met minister Henk Kamp (Sociale Zaken).

De CNV-voorzitter is op zich niet tegen hervormingen op de arbeidsmarkt, maar hij heeft al eerder gezegd dat het beter is om hierover met werkgevers en de vakbeweging te overleggen. Volgens hem wordt nu gedaan alsof alles draait om het ontslagrecht, maar ,,zelfs de werkgever geeft toe dat dat niet de kern van het probleem is”.

Voorzitter Hans Biesheuvel van de organisatie voor het midden- en kleinbedrijf MKB-Nederland was eerder deze week ook kritisch over het idee om nu het ontslagrecht aan te passen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.