CNV: Kamp holt ontslagrecht uit

0

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken probeert ,,via de achterdeur” het ontslagrecht uit te hollen, vindt het CNV.

De vakcentrale is bang dat het voor werkgevers te makkelijk wordt vaste werknemers te ontslaan en hen te vervangen door flexwerkers.

,,Al enige maanden is een praktijk aan het ontstaan dat een werkgever een ontslagvergunning krijgt voor vaste mensen om hen te vervangen door uitzendkrachten”, aldus vicevoorzitter Maurice Limmen. ,,De werkgever moet dan aantonen dat hij zo kosten kan besparen”. In feite wordt hiermee een nieuwe ontslaggrond geïntroduceerd, meent Limmen.

Hij vindt dit kwalijk en roept de Tweede Kamer, die woensdag over de arbeidsmarkt debatteert, op hier een stokje voor te steken.

De FNV trok eerder dit jaar hierover ook aan de bel bij de bewindsman. Kamp stelde dat uitkeringsinstantie UWV in dit soort gevallen soms een ontslagvergunning kan verlenen. Het gaat volgens hem om uitvoering van regels zoals ze nu zijn en het is aan het UWV te beoordelen of werkgevers bedrijfseconomische redenen kunnen aanvoeren.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.