CDA vindt dalende werkloosheid goed nieuws

1

Dat Nederland op weg is naar economisch herstel is goed, maar het echt goede nieuws is dat de werkloosheid blijft dalen en vergeleken met andere Europese landen ongekend is laag.

Dat zegt CDA-Kamerlid Elly Blanksma in reactie op de jongste ramingen over de Nederlandse economie van het Centraal Planbureau (CPB).

Ook PVV-Kamerlid Teun van Dijck ziet positief nieuws. ,,Maar we moeten niet te vroeg juichen. De economische groei is bescheiden en het herstel nog broos. We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet.”

Wat Blanksma van het CDA betreft is het snelle herstel van de overheidsfinanciën geen reden om het rustiger aan te doen met bezuinigen. ,,We moeten alles op alles zetten om de overheidsfinanciën in toom te houden, inclusief het terugdringen van de staatsschuld.” Blanksma zegt de koopkrachteffecten voor de minima in het oog te blijven houden. ,,Die zullen we altijd een warm hart toedragen.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie