Cao nieuwe postbedrijven stap dichterbij

0

Vakbonden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een ,,onderhandelingsresultaat” over een cao bereikt met de nieuwe postbedrijven, zoals Sandd en SelektMail.

Dat meldde vakbond FNV Bondgenoten. Staatssecretaris Henk Bleker (belast met postzaken) had de bedrijven tot 1 april de tijd gegeven om een akkoord te bereiken.

Volgens FNV Bondgenoten krijgen 80 procent van de werknemers voor eind 2013 een vast contract. Het wordt bovendien aantrekkelijk voor de bezorgers om in vaste dienst te komen, omdat een aantal ,,beperkingen” wordt opgeheven. Zo kunnen postbezorgers niet langer worden gedwongen om ver buiten hun eigen wijk te werken.

Ook bezorgers die geen vaste betrekking krijgen, gaan er op vooruit. Zo hoeven ze niet langer te betalen voor hun eigen uniformen en krijgen ze in elk geval het minimumloon plus vakantiegeld betaald. FNV Bondgenoten liet weten het onderhandelingsresultaat neutraal te gaan voorleggen aan de eigen leden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.