Campagne voor meer vaderverlof

0

De FNV en GroenLinks willen dat vaders na de bevalling
recht krijgen op twee weken betaald vaderverlof. De Raad van State ziet geen
belemmeringen in de initiatiefwet van GroenLinks die dat
regelt.

 

De FNV en GroenLinks vinden de huidige twee dagen kraamverlof veel te weinig. Daarom is de FNV de actie ’ Superpapa’ gestart en heeft GroenLinks een initiatiefwet gemaakt die zorgt voor twee weken betaald vaderverlof. De actie van de FNV heeft inmiddels al duizenden handtekeningen van jonge vaders opgeleverd. Die handtekeningen zijn vrijdag aangeboden aan minister Donner van Sociale Zaken.

Meer kraamverlof ook beter voor productiviteit

Het aanbieden van twee weken betaald vaderverlof is een waardevolle investering, stellen GroenLinks en de FNV. Daardoor kunnen vaders meer genieten van hun kind, kunnen moeders de zorg voor hun kinderen delen, krijgen kinderen meteen aandacht van hun vader en houden werknemers het beter vol. Daarom rekenen de FNV en GroenLinks op brede steun in de Kamer en van de regering. De FNV zal deze eis ook bij werkgevers neerleggen. Als de minister van Sociale Zaken niet over de brug komt, zal de FNV volgend jaar in CAO’s langer kraamverlof gaan afspreken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.