Campagne tegen uitbuiting in Nederland

0

In het kader van de ‘dag tegen de Europese Mensenhandel’ op 18 oktober, zijn Stichting FairWork en ManpowerGroup een bewustwordingscampagne gestart over uitbuiting in Nederland.

Naast bewustwording door middel van een actiewebsite, en advertenties op websites als Markplaats en Speurders, wordt praktische hulp aan slachtoffers geboden.

Moderne slaverij 

FairWork en Manpower verstaan onder moderne slavernij ‘dat een persoon op de werkvloer uitgebuit wordt. Denk aan niet of nauwelijks betaald worden, (zeer) slechte arbeidsomstandigheden en volledig in de greep van een tussenpersoon of baas.’ Moderne slavernij komt volgens de organisaties in alle sectoren voor, niet alleen in de seksindustrie, waar het vaak mee geassocieerd wordt.

Slachtoffers

ManpowerGroup helpt slachtoffers met het vinden van nieuw werk in Nederland of in het land van herkomst. Uit onderzoek blijkt dat het vinden van een ‘normale’ baan voor slachtoffers het belangrijkst is. 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.