Bruno Bruins wordt nieuwe UWV-topman

0

Bruno Bruins wordt de nieuwe topman van uitkeringsinstituut en arbeidsbemiddelaar UWV.

De voormalig staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en oud-wethouder (VVD) volgt de huidige bestuursvoorzitter Joop Linthorst op. Dit heeft het ministerie van Sociale Zaken woensdag bekendgemaakt.

Linthorst kondigde eerder dit jaar al zijn vertrek aan. Bruins (48) is nu nog lid van de raad van bestuur van vervoersbedrijf Connexxion en begint uiterlijk 1 januari volgend jaar bij het UWV.

De nieuwe bestuursvoorzitter zal volgens Sociale Zaken leiding gaan geven aan verandering van het UWV. Het kabinet bezuinigt op het overheidsapparaat en daarom moet de uitvoeringsinstelling in de sociale zekerheid ook soberder werken. Bij het UWV verdwijnen duizenden banen en wordt de dienstverlening aangepast. Zo gaat het aantal regiovestigingen terug van 100 naar 30 en zullen werkzoekenden vooral nog digitale hulp via internet en e-mail krijgen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.