Bouw kampt met gebrek aan werk

0

Steeds meer bouwbedrijven komen in de problemen door het teruglopende aantal opdrachten in de sector. Zes op de tien bedrijven in de burgerlijke en utiliteitsbouw ondervonden in mei productieproblemen door onvoldoende orders. Dat is een recordhoogte.

Zo blijkt uit cijfers die het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) dinsdag heeft gepresenteerd. Het betreft een conjunctuurmeting waaraan meer dan 400 hoofdaannemingsbedrijven met meer dan tien personeelsleden meewerkten.

Begin 2012 verklaarden nog slechts 4 op de 10 bouwbedrijven in de burgerlijke en utiliteitsbouw met stagnatie te kampen.

In april verklaarden nog slechts vier op de tien bouwbedrijven in de burgerlijke en utiliteitsbouw met stagnatie te kampen. Vergeleken met de situatie toen is de orderportefeuille (goed voor 5,7 maanden werk) gelijk gebleven. Circa vier op de tien ondernemers verwachten echter een daling van de personeelsomvang en praktisch geen enkel bedrijf denkt de komende tijd personeel aan te zullen nemen.

In de grond-, water en wegenbouw ligt het percentage ondernemingen met stagnatie door te weinig orders op 28 procent. Daar verwacht een op de vijf bedrijven personeel te moeten laten gaan.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.