Bouw centraal in sociaal overleg

0

Het kabinet overlegt woensdagmiddag met vertegenwoordigers van vakbonden en werkgeversorganisaties over de aanpak van de economische crisis en de oplopende werkloosheid.

Naar verwachting zullen vooral de problemen in de bouw centraal staan. Ook de in het regeerakkoord aangekondigde ingrepen in WW en ontslagrecht komen ter sprake. Ingewijden denken echter niet dat daar al knopen over worden doorgehakt. Het is de eerste officiële bijeenkomst van kabinet en sociale partners, nadat enkele weken terug al de voorzitters van de vakcentrale FNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW op het Binnenhof te gast waren geweest.

Het sociaal overleg vindt plaats in het gebouw van de Sociaal-Economische Raad en begint om 15.30 uur. Namens het kabinet zijn premier Mark Rutte en de ministers Lodewijk Asscher (Sociale Zaken), Henk Kamp (Economische Zaken), Jeroen Dijsselbloem (Financiën) en staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) aanwezig. Bij de sociale partners gaat het om FNV, VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO, CNV en MHP.

FNV-voorzitter Ton Heerts zei donderdagochtend in het Radio 1-Journaal niet te verwachten dat over alle onderwerpen meteen afspraken gemaakt kunnen worden. ‘Het hoeft niet allemaal vandaag.’ Hij onderstreepte wel dat een aantal maatregelen uit het regeerakkoord voor de FNV onaanvaardbaar is, zoals de beperking van de WW-duur. Zo nodig is de vakcentrale bereid actie te voeren, zei hij.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.