Botsing De Krom en oppositie over arbeidsmarkt

0

Staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) en een groot deel van de oppositie in de Tweede Kamer blijven lijnrecht tegenover elkaar staan over de maatregelen voor de onderkant van de arbeidsmarkt.

Per 1 januari 2013 wil het kabinet de Wet werken naar vermogen invoeren om meer werklozen aan de slag te krijgen. De wet voegt de sociale werkvoorziening, de bijstand en de Wajong, de regeling voor jonggehandicapten, samen en moet een bezuiniging van 1,8 miljard euro opleveren.

‘De banen zijn er’ 
De linkse oppositie vreest dat mensen met een arbeidshandicap buiten de boot vallen omdat er voor hen geen banen zijn en hun begeleiding wordt weggesneden. "De banen zijn er, maar we moeten goed zoeken”, aldus De Krom.

Protesten 
Voorafgaand aan het debat gisteren werd door enkele honderden betrokkenen voor het Tweede Kamergebouw geprotesteerd tegen de maatregelen.

 
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.