Bonden tegen cao voor nieuwkomers bij Smit

0

Smit Internationale wil volgens de vakbonden voor nieuwe medewerkers een nieuwe cao afsluiten, naast de al bestaande cao’s binnen het bedrijf.

De bonden en ook werknemers van Smit zijn daar fel op tegen. Werknemers hebben vorige week tijdens een speciaal werkoverleg de directie gevraagd te garanderen dat ook nieuwe medewerkers onder de bestaande cao’s vallen, zo heeft FNV Bondgenoten laten weten. Zij zijn bang dat nieuwkomers hen zullen verdringen.

Smit zegt volgens vakbondsbestuurder Joost van der Lecq dat het een nieuwe cao nodig heeft om nieuw personeel te kunnen werven. Op basis van de bestaande cao’s zouden mensen niet meer bij het bedrijf willen komen werken, voegt Albert van Damme van CNV Vakmensen daar aan toe. In de nieuwe cao wil Smit meer flexibiliteit inbouwen en de automatische prijscompensatie die het bedrijf nog kent, afschaffen.
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.