Bonden naar rechter voor reparatie AOW-gat

0

Drie grote FNV-bonden dagen samen met de politiebonden de Nederlandse staat voor de rechter. Inzet is reparatie van het AOW-gat dat door de verhoging van de pensioenleeftijd ontstaat bij mensen die nu al gebruikmaken van een vervroegde pensioenregeling.

Dat heeft de FNV donderdag bekendgemaakt.

Doordat de pensioengerechtigde leeftijd al vanaf dit jaar stapsgewijs wordt verhoogd, kunnen sommige mensen die al gestopt zijn met werken maar nog geen 65 zijn, in problemen komen. De regeling die zij hebben getroffen om de tijd te overbruggen tot zij daadwerkelijk recht krijgen op AOW, voldoet niet meer. Dat gat kan volgens de bonden oplopen tot enkele duizenden euro’s.

De rechtszaak is aangespannen door de Nederlandse Politiebond, AFMP/FNV en de Marechausseevereniging. OokFNV-Bondgenoten, Abvakabo FNV en FNV Bouw hebben besloten mee te procederen. De bonden vinden dat de overheid mensen niet zomaar met een dergelijke rekening mag opzadelen, zonder dat zij de kans hebben gehad zich op de verhoging van de AOW-leeftijd voor te bereiden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.