Bonden denken na over procedure vroegpensioen

0

De vakbonden beraden zich of ze een bodemprocedure tegen PostNL gaan beginnen vanwege het conflict over het vroegpensioen.

Dat heeft Abvakabo FNV woensdag laten weten nadat de voorzieningenrechter had aangegeven dat hij deze kwestie niet zou behandelen en dat voor oordeel een bodemprocedure kan worden aangespannen.

De bonden (Abvakabo, BVPP en CNV Publieke Zaak) betreuren het dat de rechter niet het spoedeisende belang van de zaak inziet. Ze stapten naar de rechter omdat PostNL werknemers die door reorganisaties bij het bedrijf minder zijn gaan werken zou korten op het zogeheten voorwaardelijke pensioen, een opvolger van de VUT. PostNL heeft altijd gezegd dat de afspraken helemaal niet zijn aangepast en dat het voorwaardelijk pensioen altijd al, ook in de tijd van de VUT, was gebaseerd op het aantal uren dat mensen werkten, tot ze stopten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.