Bonden bezorgd over ziekenhuispersoneel

1

Vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak maken zich zorgen over medewerkers van het failliete Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Volgens de bonden bieden ziekenhuizen die het personeel overnemen, de medewerkers korte tijdelijke contracten aan tegen slechtere arbeidsvoorwaarden.

Dat lieten de bonden donderdag weten. Voorzitters Eric de Macker van CNV Publieke Zaak en Corrie van Brenk van Abvakabo FNV brengen vrijdag een bezoek aan het ziekenhuis en gaan met het personeel in gesprek. De bonden vrezen ook voor de positie van medewerkers van andere ziekenhuizen. ‘ Het wordt niet uitgesloten dat er meer ziekenhuizen failliet gaan en dat ook dan het personeel én de patiënt hiervan de dupe is’ , aldus de vakbonden. Het Ruwaard van Putten ging op 24 juni failliet. Het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis lieten dezelfde dag nog weten het ziekenhuis te willen overnemen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Your post is so interesting and informative. I got a lot of useful and significant information. Thank you so much.