Boete voor overheid bij te weinig werkplekken

1

Dat de regels van de nieuwe Participatiewet ook voor de overheid gelden, maakt staatssecretaris Jetta Kleinsma wel duidelijk. Ook de overheid moet over tien jaar 25.000 werkplekken hebben gecreëerd. Lukt dit niet, dan zit er volgens Kleinsma niets anders op dan hen te beboeten.

Met de komst van de nieuwe Participatiewet is er beloofd om over tien jaar in totaal 125.000 werkplekken te creëren. Alle werkgevers in Nederland moeten proberen zich hiervoor in te zetten, zo ook de overheid. ‘Wij zijn als overheid (…) ook werkgever. Dus wij moeten 25.000 plekken maken over tien jaar. En ik praat daar natuurlijk over met de gemeenten. Maar mijn collega’s Ronald Plasterk en Stef Blok, die de overheden onder hun hoede hebben op Binnenlandse Zaken, zijn ook druk doende om iedereen bij de les te gaan halen. Het is natuurlijk geen gezicht dat reguliere werkgevers netjes op tijd hun plekken maken en dat de overheid als werkgever achter zou blijven’, aldus Kleinsma tegen BNR.

Halverwege 2016 zal er gekeken worden of er aan het criterium voldaan wordt. Zo niet, dan gaat Kleinsma beginnen met het uitdelen van boetes.

Bron: BNR

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Marjanne de Jong op

    Goed voor de senioren die tot 67 moeten werken en werkeloos zijn geworden. De meeste ouderen hebben wel wat " makken" , die kunnen dan als arbeidsgehandicapt worden gezien, alle werkgevers dus ook overheid moet je dan wel in dienst nemen. Goede actie van mevr. Kleinsma.