Boeren werken langer door

0

Ook op de boerderij werken mensen steeds langer door. Vorig jaar werden bijna 14.000 boerderijen gerund door een 65-plusser. Dat betekent dat bij ruim 21 procent van de land- en tuinbouwbedrijven een gepensioneerde boer of boerin aan het werk was, blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Dat was 10 jaar eerder iets meer dan 19 procent en 25 jaar terug maar 13 procent. ‘Dit illustreert de vergrijzing in de landbouw. Van de bedrijven die door een gepensioneerde boer of boerin worden gerund, is 56 procent te karakteriseren als hobbybedrijf’, aldus het CBS.

Ook het aantal 80-plussers groeit in het boerenbedrijf. Vorig jaar waren er bijna 1600 bedrijven met een 80-plusser aan het roer. Dit aandeel is door de jaren heen gestegen van 0,7 procent in 1987 tot 2,4 procent in 2012.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.