Boer zoekt medewerker

0

In de week van 4 tot 9 april organiseert UWV WERKbedrijf diverse activiteiten om de agrarische sector te promoten bij werkzoekenden.

Met extra acties – onder de noemer Brancheweek agrarisch – wil UWV WERKbedrijf werkzoekenden in contact brengen met werkgevers met vacatures en enthousiasmeren om een groene MBO- of HBO-opleiding te volgen. Bij een van de activiteiten, ‘Boer zoekt medewerker’, gaan Brabantse werkzoekenden op bezoek bij agrarische bedrijven.

Doordat het agrarisch bedrijf momenteel een schaalvergroting doormaakt, komen er veel MBO- en HBO-functies vrij. Het gaat om zeer diverse functies, zoals bijvoorbeeld operator bij een orchideekwekerij, assistent bedrijfsleider glastuinbouw of teeltspecialist. Tijdens de Brancheweek agrarisch worden deze kansen extra uitgelicht.

UWV WERKbedrijf werkt bij de Brancheweek agrarisch nauw samen met onder andere LTO Nederland, ZLTO, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond, Stichting Alles voor groene arbeid, kenniscentrum Aequor en ROC’s. André Vreugdenhil van het Agrarisch Servicepunt Zuid-Nederland is blij met de samenwerking: "Uiteindelijk draait het om de werkgever die goed en gemotiveerd personeel in huis wil halen én houden. Met de Brancheweek agrarisch gaan we gezamenlijk voor die succesvolle matches. Bovendien werken we door het promoten van opleidingen aan nieuwe instroom in deze moderniserende sector."

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.