BlogDe goede balans vinden

0

HR-student Mickey Reedijk merkt tijdens zijn opleiding en stage dat je als HR-professional de schakel bent tussen medewerkers en bestuur. Hoe vind je daarin de juiste balans?

Het helpen van medewerkers en het zoeken naar oplossingen voor problemen. Dat was een van de aspecten die mij aansprak aan de opleiding Human Resource Management (HRM) toen op zoek ging naar een geschikte opleiding. Daarnaast zag ik dat HR ook veel met het management in een bedrijf te maken heeft: HR als een schakel tussen medewerkers en bestuur. Het trok mij over de streep om HRM te gaan studeren.

De schakel tussen medewerker en management

Ruim tweeënhalf jaar later is die schakel tussen management en medewerkers daadwerkelijk één van de dingen die me aantrekt in het vak. Dat merk ik nu tijdens mijn stage in het Haga Ziekenhuis
Een HR-adviseur bijvoorbeeld, krijgt te maken met zowel medewerkers als management en is voor vele kwesties het eerste aanspreekpunt. Hoe zorg je daarin voor de juiste balans? Persoonlijk heb ik vrij snel de neiging om meer aan de kant van de medewerker te staan, wat natuurlijk gevaarlijk is omdat er aan elk verhaal twee kanten zitten. Daarom vind ik het belangrijk om te zorgen dat ik bij een conflict het verhaal van beide kanten hoor voordat ik een conclusie trek. Ik probeer dus de goede balans te zoeken.

People manager en money manager

Tijdens mijn studie en stage kom ik steeds vaker de termen ‘people manager’ en ‘money manager’ tegen, ook wanneer het om HR-managers en adviseurs gaat. Vanzelfsprekend is de people manager meer gericht op mensen en hun behoeftes en de money manager meer bezig met het laag houden van kosten. Ik zie het als een enorme uitdaging om een balans te zoeken tussen deze twee functies tijdens mijn nog jonge loopbaan. Als HR-professional moet je een people manager zijn, omdat ons vak om mensen gaat. Als die ontevreden zijn, functioneren ze minder goed dan wanneer ze wel tevreden zijn. Maar toch ben ik ook van mening dat het erg belangrijk is om naar de kosten te kijken, geen enkel bedrijf heeft immers een oneindige geldstroom.

Ik kom er gedurende mijn studie en vooral mijn stage achter dat het binnen het vakgebied een uitdaging is om tussen verschillende dingen de goede balans te vinden. Een uitdaging die ik graag tegemoet zie, overigens.

Lees meer over:

Over Auteur

Mickey Reedijk is Junior HR adviseur. In zijn blogs gaat hij schrijven over zijn ervaringen als young professional op diverse HR-afdelingen.