Bijna 400 werknemers in deeltijd-WW ontslagen

0

Bijna 150 werkgevers hebben WW-gelden moeten terugbetalen, omdat ze werknemers in de deeltijd-WW ontslagen hebben.

In totaal gaat het om een kleine vierhonderd werknemers die ontslagen zijn, terwijl hun werkgever de WW-steun had aangevraagd om ze in dienst te kunnen houden.

Een woordvoerster van demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) heeft dit vrijdag bevestigd na een bericht van RTL Z. De deeltijd-WW werd ruim een jaar geleden ingevoerd voor bedrijven die hun personeel door de economische crisis tijdelijk minder willen laten werken en niet willen ontslaan, omdat ze verwachten bij economisch herstel de vakkrachten weer hard nodig te hebben.

De jongste gegevens over het gebruik van de deeltijd-WW lopen tot eind april. In totaal hebben sinds de invoering bijna 70.000 werknemers een beroep gedaan op de deeltijd-WW en is de helft inmiddels uitgestroomd. Ongeveer 6800 bedrijven hebben de crisissteun aangevraagd voor hun personeel. Afgezet tegen deze cijfers zijn relatief weinig werknemers in de deeltijd-WW ontslagen volgens de woordvoerster van Donner.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.