Beste werkgevers 2016: ZLM Verzekeringen en Vanderlande

0

ZLM Verzerkeringen en Vanderlande zijn uitgeroepen tot beste werkgevers van 2016 in de categorie profit organisaties. In de categorie non-profit organisaties vielen Stichting Sint Jozefoord en de Frankelandgroep in de prijzen.

De ‘Beste werkgevers’ van 2016 scoren hoog op organisatietrots, achter de doelstellingen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren, ontvangen van waardering, organisatietevredenheid en tevredenheid over de werkzaamheden. ZLM scoort hoog op tevredenheid over de organisatie, medewerkers geven gemiddeld een 9,1. Vanderlande scoort op zijn beurt een 8,8 op organisatietrots, terwijl Stichting Sint Jozefoord met een 8,7 uitblinkt in achter de doelstellingen staan. De medewerkers van Frankelandgroep beoordelen tevredenheid over de werkzaamheden met een 9,1.

Medewerker beoordeelt werkgever

Het Beste Werkgeversonderzoek is dit jaar voor de zestiende keer uitgevoerd door Effectory en Intermediair. De jury bestaat uit de medewerkers zelf.  Aan het onderzoek namen 313 organisaties deel en in totaal beoordeelden 224.567 medewerkers hun werkgever.

Geheimen van  goed werkgeverschap

‘Succesvolle organisaties scoren aantoonbaar goed op bevlogenheid en betrokkenheid. Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk om een cultuur van vertrouwen te creëren. Medewerkers moeten ervan op aan kunnen dat er goed met hun belangen wordt omgegaan. Een duidelijke missie en inspirerend leiderschap zijn daarbij van groot belang’, zegt Guido Heezen, oprichter van Effectory, over de geheimen van goed werkgeverschap.

Lees meer over:

Over Auteur