Belastingteruggave voor jongeren met bijbaan in 2008

0

Deze week ontvangen ruim 200.000 jongeren een brief van de Belastingdienst. Deze jongeren betaalden waarschijnlijk enkele tientjes tot honderden euro’s teveel belasting betaalden over 2008.

Het gaat om jongeren die in 2008 een vakantie of bijbaantje hadden. Om het terugvragen nog makkelijker te maken, stuurt de Belastingdienst meteen een overzicht van het bij de dienst bekende loon over 2008 mee.
Jongeren die de brief hebben ontvangen kunnen snel aangifte doen door het invullen van het digitale aangifteprogramma 2008. Om het nog makkelijker te maken kan gebruik worden gemaakt van de vooraf ingevulde aangifte.

Veel jongeren gaan deze zomer weer op zoek naar een vakantie- of een bijbaantje. Maar vergeten daarna aangifte te doen en dat is zonde, want voor een gemiddelde bijbaan kunnen zij zo’n 250 euro terugkrijgen.
Vanaf 1 april loopt een speciale jongerencampagne via internet en radio-spotjes (www.vluggeflappen.nl, www.snellepegels.nl en www.bigbigbucks.nl).

Op de site www.belastingdienst.nl/jongeren kunnen jongeren alle informatie vinden waaronder een handig rekenhulpje waarmee direct te zien is of zij geld terug kunnen krijgen. Belasting terugvragen kan maar liefst tot vijf jaar terug.

In totaal stuurt de Belastingdienst deze week 300.000 brieven. Naast jongeren, krijgen nog eens zo’n 100.000 mensen waarvan de dienst weet dat ze nog recht hebben op teruggaaf van ingehouden loonheffingen een blauwe brief met de oproep aangifte te doen. 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.