Bedenkingen tegen eerder contract flexwerker

0

Arbeidsmarktdeskundigen betwijfelen of de positie van flexwerkers versterkt wordt als bedrijven hen eerder een vast contract moeten aanbieden. Tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer maandag bleek dat onder anderen Rob Euwals van het Centraal Planbureau, de Sywert van Lienden jongerenbeweging G500, P. Verhoog van Detailhandel Nederland en kantonrechter Monetta Ulrici daar allerminst van overtuigd zijn.

Ook de oppositiefracties CDA en D66 hebben stevige bedenkingen tegen het voornemen van het minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken om vanaf 2015 werkgevers te verplichten na 2 jaar een vast contract te geven in plaats van na 3 jaar. Regeringspartij VVD lijkt eveneens vraagtekens te hebben bij deze uitwerking van het sociaal akkoord.

Averechts
De critici vrezen dat de aanpak averechts werkt voor mensen met een flexibele baan en dat zij straks nog sneller op straat komen te staan. Verhoog denkt dat dan ‘ een nieuw draaipunt’ ontstaat als de termijn van 2 jaar verstreken is.
In de hoorzitting spreekt de Kamer met deskundigen over de arbeidsmarktafspraken uit het sociaal akkoord. Behalve om de positie van flexwerkers gaat het om een aanpassing in de WW en een versoepeling van het ontslagrecht. De laatste twee maatregelen moeten in 2016 ingaan.

Ontslagtoets
Over de voor- en nadelen van de ingrepen in WW en ontslagrecht lopen de meningen sterk uiteen, bleek tijdens de hoorzitting. Zo vindt bijvoorbeeld hoogleraar Ferdinand Grapperhaus dat het kabinet ook de ontslagtoets vooraf moet afschaffen. In het sociaal akkoord staat dat die gehandhaafd blijft. Andere experts wezen er juist op dat ouderen onder de huidige economische omstandigheden nauwelijks nog aan de slag komen als ze hun baan kwijtraken en dat zij de ontslagbescherming dus hard nodig hebben.

Wat vind jij van de plannen? En denk je dat jouw organisatie een ander beleid op flexibele krachten zal hanteren? Beantwoord onze 5-vragen over dit onderwerp.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.