Banen gezocht voor vluchtelingen

0

ManpowerGroup en VluchtelingenWerk helpen vluchtelingen aan werk via een partnership. Het gaat om mensen die na een asielprocedure mogen blijven.

Volgens Henk Nijhuis van VluchtelingenWerk vindt een deel van de vluchtelingen gewoon werk: “Een op de drie is aan het werk. Maar voor een groep anderen is het lastiger om werk te vinden. Leeftijd speelt vaak mee, vaak zijn mensen al boven de dertig als ze hier komen. Maar ook taalbeheersing en onbekendheid met Nederlandse gebruiken op de arbeidsmarkt spelen een rol. Zo is het niet in alle landen gebruikelijk dat je je presenteert in een sollicitatiegesprek. En ook op de werkvloer zijn er soms andere competenties nodig dan die gevraagd worden in het land van herkomst.”

Ook benadrukt Nijhuis dat er niet één type vluchteling bestaat: “Het is een diverse groep. Een deel heeft gewoon een Nederlands diploma op zak en spreekt vloeiend Nederlands.”

Nieuwe samenwerking
Voor de vluchtelingen die het niet redden in de reguliere kanalen komen er nu dus extra mogelijkheden. Nijhuis: “VluchtelingenWerk heeft al meer dan 100 vrijwilligers die vluchtelingen helpen om werk te vinden. We helpen ze met CV’s, benaderen gemeenten voor scholingsbudgetten of benaderen werkgevers voor een stageplaats. Binnenkort krijgen we hulp van ManpowerGroup.” De uitzender stelt regionaal vluchtelingenwerkambassadeurs aan om samen met VluchtelingenWerk werkgevers te stimuleren meer vluchtelingen in dienst te nemen. “Daarnaast gaan we vluchtelingen bij hen aanbieden om te plaatsen bij werkgevers. Ten slotte introduceren ze vluchtelingen bij de top 100 van hun klanten,” aldus Nijhuis.

Wat moeten werkgevers doen als ze een vluchteling een kans willen geven?
“Neem contact met ons op,” vertelt Nijhuis. “Als wij een vluchteling kennen die voldoet aan het profiel van de werkgever, dan kan deze eens op gesprek komen. Dat is eigenlijk het belangrijkste: kom in contact met deze groep en laat er dan eens een mee solliciteren. Ze zijn enorm gemotiveerd om aan het werk te gaan en zijn vaak goed opgeleid. Daarnaast bieden we hulp met andere dingen. We laten bijvoorbeeld diploma’s van elders omzetten naar diploma’s die vergelijkbaar zijn met Nederlandse diploma’s. Ook kunnen we desgewenst mensen op de werkvloer begeleiden of trainingen interculturele communicatie geven.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.