Asscher: werkgelegenheidsgeld eerder uitgeven

0

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) is bereid banenplannen van werkgevers en werknemers al dit jaar mee te financieren, ook al heeft hij daar eigenlijk pas volgend jaar geld voor. In de Tweede Kamer zei Asscher donderdag dat hij met de minister van Financiën ‘ in potlood’ een afspraak heeft om dat geld naar voren te schuiven. Het gaat om maximaal 300 miljoen euro.

Asscher stelde dat de (jeugd)werkloosheid op het moment zo nijpend is dat als werkgelegenheidsplannen in bijvoorbeeld de bouw of de metaalsector eerder rond zijn dan gepland, hij dan met de ‘cofinanciering’ niet wil wachten tot oud en nieuw.

De banenplannen moeten wel echt helpen en werkgevers en werknemers moeten er ook zelf in investeren. De regeringspartijen VVD en PvdA steunen Asscher daarin. ‘U zegt terecht: maak haast en spoed. Wat je kan, moet je doen en dat gaan we ook doen’, zei hij tegen de Kamerleden.

De werkloosheid is de afgelopen periode hard gestegen, naar 650.000 werkelozen. De jeugdwerkloosheid ligt rond de 16 procent.
ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.