Asscher bekijkt D66-plan werkloze jongeren

0

Het wordt voor bedrijven mogelijk makkelijker een werkloze jongere met een premiekorting in dienst te nemen. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken gaat een voorstel van D66 hiervoor bestuderen, liet hij aan de Tweede Kamer weten.

Werkgevers kunnen een premiekorting van 3500 euro per jaar krijgen als ze een werkloze jongere voor minstens 6 maanden in dienst nemen. Maar van deze regeling wordt nog niet veel gebruikgemaakt.

Volgens D66-Kamerlid Steven van Weyenberg komt dat doordat bedrijven de jongeren een baan moeten geven voor minstens 32 uur per week. Werkgevers vinden dat te lang, zegt Van Weyenberg. Hij stelt voor dat de regeling gaat gelden voor banen vanaf 20 uur per week.
Positieve geluiden

De D66’er krijgt bijval van Mirjam Sterk, de ambassadeur jeugdwerkloosheid. Ook in de Kamer lijkt zijn voorstel goed te vallen.
Asscher is eveneens positief. Hij wil alles doen om zo veel mogelijk jongeren aan het werk te krijgen.

De minister wil wel eerst uitzoeken of het D66-plan niet leidt tot het verkeerd besteden van geld. Voor de regeling is een potje van 300 miljoen euro beschikbaar. Ze is sinds 1 juli van kracht.

Bron: ANP 

Lees ook: Randstad: 4100 jongeren aan het werk

Lees meer over:

Over Auteur