Aspergeteelster 2,5 jaar cel in

0

Aspergeteelster José Janssen uit Someren moet 2,5 jaar de gevangenis in voor het uitbuiten van haar Poolse, Roemeense en Portugese werknemers. Een half jaar van haar straf is voorwaardelijk.

Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag besloten.

De werknemers woonden op het bedrijfsterrein. Het onderkomen was ronduit smerig, er was te weinig eten en warm water werd door Janssen vaak afgesloten. Bovendien zou ze te weinig of niet betalen. De officier van justitie eiste 2 weken geleden tijdens de zitting 4 jaar cel, waarvan 1 voorwaardelijk.

Het is niet voor het eerst dat Janssen een straf krijgt naar aanleiding van de manier waarop ze werkte. Van de Arbeidsinspectie kreeg ze boetes van in totaal 98.750 euro, omdat er in 2009 geen goede administratie van de werk- en rusttijden was en omdat er 23 buitenlanders zonder vergunning werkten. De bestuursrechter besloot in juli van dit jaar dat die boetes terecht waren.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.