Arbeidsparticipatietool helpt mensen met arbeidsbeperking aan het werk

0

Slechts 30% van de mensen met een chronische aandoening of handicap heeft een betaalde baan. Twaalf patiëntenorganisaties ontwikkelden daarom samen met Stichting September een speciale website en app om deze mensen weer aan het werk te krijgen.

Dat veel mensen met een chronische aandoening of handicap niet werken, heeft vooral te maken met het feit dat veel werkgevers, leidinggevenden en collega’s niet voldoende afweten van de aandoening. Zelfs bij professionals zoals medewerkers van het UWV, arbo- en verzekeringsartsen maar ook huisartsen zijn lang niet altijd voldoende op de hoogte van de invloed van de aandoening op het werk en oplossingen die hiervoor gevonden kunnen worden.

De Arbeidsparticipatietool is bedoeld voor mensen met een aandoening, leidinggevenden, collega’s en/of werkgevers en moet de arbeidspositie van mensen met een (chronische) aandoening verbeteren. De site bevat voor deze verschillende groepen veel informatie om meer bekendheid te geven aan verschillende aandoeningen en daardoor problemen op de werkvloer te voorkomen.

Op dit moment komen veel mensen met een aandoening of handicap in de bijstand terecht, omdat er geen oplossing gevonden kon worden voor behoud van werk met een beperking. Daardoor hebben veel mensen met een beperking het gevoel dat ze minder goed meedraaien in de maatschappij.

Bron: Stichting September

Lees ook: Arbeidsparticipatie in EU daalde in 2009 en Meer onderzoek nodig naar werkgeversprikkels ziekte en arbeidsongeschiktheid

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.