‘Arbeidsongeschiktheidsverzekering vaak geen toegevoegde waarde’

1

Veel verzekeraars bieden behalve producten met een volledige dekking, ook arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aan met een uitgeklede dekking, die volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zeer weinig tot geen toegevoegde waarde bieden voor de klant.

Dat stelt de toezichthouder donderdag naar aanleiding van een onderzoek dat zij deed naar het uitkeringsgedrag van verzekeraars, specifiek naar de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (aov’s).

Uitsluiten 
Volgens de AFM biedt het merendeel van de onderzochte verzekeraars de polissen met uitgeklede dekking aan. ,,Dit betreft bijvoorbeeld verzekeringen die grote aantallen medische aandoeningen standaard uitsluiten, of de duur van de uitkering sterk beperken.” Ook nemen de verzekeraars volgens de AFM nauwelijks verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de adviseurs met wie ze samenwerken.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. De ondernemer dient zich goed te laten voorlichten of de vangnetdekkingen van voldoende kwaliteit zijn om als alternatief te kunnen dienen voor niet verzekeren, of volledig verzekeren.
    Want dat is wat de meeste ondernemers doen…
    Op de website aov-zzp.nl kun je alles zelf gratis bekijken en vergelijken of kosteloos een AOV Adviesrapport laten maken, laat je dus voorlichten ondernemers!