Arbeidsmarkt-monitor augustus gepubliceerd

0

Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft begin deze week de monitor Arbeidsmarkt augustus 2010 naar de Tweede Kamer gestuurd.

De Monitor informeert de Kamer over de recentste ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt, arbeidsmarktmaatregelen, uitkeringen en re-integratie-inspanningen, op basis van cijfers gepubliceerd tot 1 augustus 2010.

Het voorzichtige herstel waarover eerder is gerapporteerd lijkt vooralsnog door te zetten. In het eerste kwartaal van 2010 werd na vijf kwartalen van krimp voor het eerst weer economische groei gerealiseerd (ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder) en in het tweede kwartaal zette dit herstel door. De werkloosheid bereikte in februari 2010 met 5,8% vooralsnog een piek die veel lager is uitgekomen dan de 8% die vorig jaar, bij de opstelling van de begroting voor 2010, werd voorzien. Ook het aantal WW-uitkeringen komt lager uit dan voorzien, zij het dat het verschil kleiner is dan bij de werkloosheid. Inmiddels dalen zowel de werkloosheid als de WW vanaf maart 2010 al vijf maanden lang.
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.