Arbeidsmarkt HR-professionals trekt aan

3

Het aantal HR-vacatures is in februari 2012 met maar liefst 42 procent gestegen ten opzichte van de maand ervoor. De HR-functie lijkt zich hiermee met een grote en significante sprong te herstellen van de zware klappen die het in 2011 opliep.

Dit blijkt uit de analyse “Trends en Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor HRM Professionals, 1e kwartaal 2012” van Yacht.

Eén zwaluw…

Volgens Michel Verdoold, competence director HRM bij Yacht, is het de eerste spreekwoordelijke zwaluw, maar maakt die nog geen zomer. ‘Natuurlijk zijn we voorzichtig bij het signaleren van herstel. Maar we zien wel een uitzonderlijke stijging in het aantal HR-vacatures op dit moment.’

Oorzaak herstel

Waar komt de trendbreuk (om het woord herstel maar niet in de mond te nemen) vandaan? Verdoold: ‘Organisaties hebben de afgelopen tijd behoorlijk ingeteerd op de HR-functie. Voor sommige bedrijven was dat een efficiencyslag, voor andere meer een uitholling. Ik denk dat veel bedrijven nu weer goed op het netvlies hebben hoe belangrijk het human capital voor ze is om de concurrentieslag te winnen. Organisaties zetten de blik weer vooruit en zien het belang van een sterke HR-functie voor bijvoorbeeld een onderwerp als innovatie. Ze merken weer dat een stevige investering in HR echt geen verkeerd idee is.’

Vooral specialisten gewild

Vooral HR-specialisten (op het gebied van opleidingen of outplacement bijvoorbeeld) zijn gewild. Het aantal vacatures steeg daar met 64 procent. De hoeveelheid HR-managementfuncties steeg met 41 procent, en ten slotte waren er 26 procent meer vacatures in adviesfuncties.
Volgens Verdoold kun je hieruit afleiden dat de ingezette trend om de HR adviesfunctie/business partner en die van ontwikkelaar/specialist te splitsen steeds verder doorzet. ‘De HR-business partner kan zich richten op strategische HR-vraagstukken om een significante bijdrage te leveren aan de lange termijn organisatiedoelen van de organisatie. Terwijl de specialist zich richt op het ontwerpen en ontwikkelen van beleid op het gebied van bijvoorbeeld compensation & benefits, performance management of training & development. Daarnaast zie je dat managers meer gevraagd worden dan adviseurs, volgens mij betekent dat dat de adviesrol steeds meer opschuift naar een strategische HR-managementrol.’

Krimp in 2011

Ondanks de aantrekkende arbeidsmarkt voor HR-professionals, lag het totale aantal vacatures in februari 2012 nog steeds een kwart lager dan het aantal vacatures in dezelfde periode van vorig jaar. Dat komt doordat 2011 een slecht jaar was. Het aantal HR-vacatures is in de tweede helft van 2011 sterk gedaald, en wel met -33 procent. Adviesfuncties werden harder geraakt dan management-functies. Deze daalden met -17 procent, bij de HR-managementfuncties ging er 10 procent af.

HR-ratio

Volgens Verdoold was 2011 een pittig jaar voor HR. ‘Bij veel organisaties zien we dat de ratio van aantal medewerkers per HR-adviseur richting 1-op-300 gaat. Nog niet zo lang geleden was dit 1-op-100. Dit is deels het gevolg van de opzet van HR-servicecentra. De HR-adviseur is daardoor niet meer verantwoordelijk voor uitvoerende taken, maar kan zich volledig richten op de adviesfunctie. Dit komt over het algemeen het niveau en de acceptatie van HR zeer ten goede.’

Gehele arbeidsmarkt

Ook andere vakgebieden dan HR laten een stijging zien. ‘Zij het niet zo groot als de 42 procent van HR. Toch wil ik daar niet uit concluderen dat de arbeidsmarkt aantrekt. Daar is het echt te vroeg voor. Maar ik geef toe, dit is een serieuze opleving, met cijfers die je maar weinig ziet.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Dennis de Gast op

    Als starter op HR gebied merk ik er nog niet veel van. Ik hoop dat er ook kansen voor mij komen.