Arbeidsmarkt ‘achilleshiel’ van de economie

2

Met het economisch herstel dreigt weer een tekort aan geschikt personeel te ontstaan de komende jaren.

Achilleshiel

Demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) dringt aan op maatregelen om meer mensen (langer) aan het werk te krijgen en makkelijker van baan te laten wisselen. “Anders dreigt de arbeidsmarkt de achilleshiel te worden van het economisch herstel.”

Dat stelde Donner in een toelichting op de dinsdag gepubliceerde begroting van Sociale Zaken voor 2011. De groei van het aantal werknemers stagneert vanaf 2015 en daalt vanaf 2021 structureel. De minister waarschuwde dat als werkgevers tegen tekorten gaan oplopen en geen geschikt personeel kunnen vinden, de economische groei wordt geremd.

Maatregelen

De CDA-bewindsman dringt er al langer op aan dat de AOW-leeftijd wordt verhoogd van 65 naar 67 jaar om ervoor te zorgen dat mensen later met pensioen gaan. Ook moeten meer mensen met een uitkering aan de slag om straks nog aan de vraag naar personeel bij werkgevers te kunnen voldoen.

Donner houdt ook vast aan zijn pleidooi om het ontslagrecht en de WW aan te passen, zodat mensen makkelijker van baan wisselen. Eerder kreeg hij het hierover juist aan de stok met de vakbeweging. Maar volgens hem is flexibiliteit op de arbeidsmarkt nog onvoldoende voor bedrijven om zich goed te kunnen aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.

Bescherming

In de ogen van de minister is de bescherming van personeel te veel gericht op het behouden van een baan in plaats van bescherming bij verandering van werk. Hierdoor worden volgens hem werknemers belemmerd op tijd uit te kijken naar een andere functie. “Waar het mij om gaat, is dat we nu heel veel geld uitgeven om mensen thuis te laten zitten. Naar mijn idee moeten we kijken: hoe kunnen we het geld gebruiken om zo snel mogelijk ander werk te vinden.”

Investeren

Donner gelooft ook dat werkgevers meer bereid zijn te investeren in personeel, mede door de verwachte krapte. Hij wees op een project van ondernemers in het Overijsselse Hardenberg met de gemeenten en CNV-bonden om te voorkomen dat ontslagen werknemers direct voor een uitkering bij het UWV moeten aankloppen. Door overtollig personeel een paar maanden langer in dienst te houden en te helpen zoeken naar een nieuwe baan, kan de ondernemer ontslagvergoedingen en WW-premies uitsparen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Enerzijds de roep om meer mensen aan de slag, anderzijds reintegratiebudgetten verlagen en kinderopvangtoeslag van de B’dienst omlaag (dus niet de kosten omhoog, Marie, want de creches kunnen hier ook niets aan doen).

    Tijd voor een nieuwe verkiezingsronde, graag mensen met een lange termijn visie op het Haagse pluche !!