Arbeidsinspectie controleert tuinders extra

0

De Arbeidsinpectie controleert deze zomer extra bij tuinders of zij stiekem toch werken met buitenlandse seizoensarbeiders, zoals Roemenen en Bulgaren, terwijl ze daar geen werkvergunning meer voor krijgen.

De inspectiedienst maakte maandag bekend vooral extra te controleren in Noord-Brabant. In deze provincie hebben boom- en aardbeienkwekers zich de afgelopen tijd hevig verzet tegen het strengere beleid van minister Henk Kamp (Sociale Zaken) voor het afgeven van werkvergunningen.

Tot 1 juli gold nog een overgangstermijn voor de tuinders. Maar Kamp wil het afgeven van werkvergunningen voor Roemenen en Bulgaren tot een minimum beperken. In zijn ogen kan het aardbeienplukken net zo goed gedaan worden door mensen met een uitkering in Nederland of inwoners van andere EU-lidstaten, zoals Polen, die hier wel vrij mogen werken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.