‘Arbeidsgehandicapten in beeld’

3

Mkb-ers en grote bedrijven zetten zich wel degelijk in om arbeidsgehandicapten aan het werk te krijgen via werkplekken of werkervaringsplaatsen.

Dat stellen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op het beeld dat FNV Bondgenoten en Abvakabo schetsen in een ‘zwartboek’ dat zij deze week openbaar maakten. Volgens deze vakbonden zouden ‘de meeste bedrijven’ geen banen voor deze groep arbeidskrachten kunnen of willen bieden.

De inspanning van werkgevers om arbeidsgehandicapten aan het werk te krijgen blijkt uit het toenemende aantal cao-afspraken. Ook starten individuele bedrijven en ondernemersnetwerken diverse (landelijke) projectinitiatieven op dit terrein.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Ik ben heel benieuwd met welk feitenmateriaal MKB en VNO komen. Inzetten kan een prachtig reclamemiddel zijn, maar ”aan het werk zijn van arbeidsgehandicapten” is net iets steviger.

  2. schaduwfractielid op

    De doelstelling van het MKB wordt als bliksemafleider gebruikt tegen de stelling van: dat de MKB, ondernemers , werkgevers de arbeidsmarkt frustreren. Zo wordt er toch subsidie binnen gehaald.

  3. UWV cijfers: kans op ander werk voor 55 jarigen: 1,8 % ………en die zijn nog gezond!