Arbeidsbemiddelaar voorspelt krapte op arbeidsmarkt

4

De Europese arbeidsmarkt stevent af op een enorme krapte. ,,In 2050 komen we zo’n 35 miljoen mensen tekort”, zegt topman Frank van Gool van uitzendorganisatie OTTO Work Force zaterdag in het AD.

,,Als we straks 1 à 2 procent groei krijgen, zullen de mensen niet aan te slepen zijn”, voorspelt hij.

Van Gool is nu al aan het bedenken waar hij tegen die tijd de arbeidskrachten vandaan moet halen. Hij kijkt daarvoor niet alleen rond in Europa, maar ook in Azië. Hij verwacht niet dat mensen uit Vietnam en de Filipijnen in Nederland zullen komen werken, maar wel elders waar krapte is, zodat ,,wij de beschikking houden over Midden- en Oost-Europeanen”.

De arbeidsbemiddelaar werkt graag met arbeidskrachten uit Polen. ,,Het zijn harde werkers, betrouwbaar en gemotiveerd”. Er werken nu zo veel Polen niet meer in hun eigen land, dat daar een tekort aan arbeidskrachten dreigt te ontstaan. Maar ook daar heeft Van Gool een oplossing voor: ,,We werven nu Oekraïners aan voor Polen zelf”.

OTTO Work Force begon in 2000 en heeft intussen kantoren in zeven landen. Via OTTO zijn ruim 10.000 mensen aan het werk bij opdrachtgevers in heel Europa. In 2011 draaide het bedrijf een omzet van 165 miljoen euro. Dat moet dit jaar oplopen naar 212 miljoen en in 2015 naar 400 miljoen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. Vreemd, werkloosheid onder jonger stijgt (potentiele werknemers) en is een grote groep 40+ ers die niet aan de bak komen maar wel willen. Waarom de mensen uit Azie halen als wij hier nog genoeg hebben rondlopen?

  2. Zeer eens met Wimbro. Zoeken Polen voor Nederland en Oekrainers voor Polen. De Nederlander mag thuis zitten, terwijl er genoeg goede, betrouwbare en gekwalificeerde arbaidskrachten in Nederland wonen. Groot verschil tussen de Nederlandse en Poolse krachten is wel dat de Poolse flexibeler zijn en minder om rechten vragen, terwijl veel Nederlanders (en ik zeg niet alle) enorm op hun rechten staan. Dat is in mijn ogen het enige verschil.

  3. @Wimbro;
    arbeidsethos is na enkele jaren arbeidsbemiddeling mijn inziens het enige verschil, met name aan de onderkant van de markt; hier is de hollander zelf natuurlijk veel te goed voor om zijn best voor te doen.

  4. Mirjam Gaasterland op

    Het is absoluut onzin om nu uitspraken te doen over 2050. vergelijkbaar met uitspraken over 2012 in 1974. Internet moest nog uitgevonden worden. de veranderingen gaan alleen maar sneller.