APG schrapt 800 banen

0

Pensioenuitvoerder APG schrapt de komende 4 jaar 800 van de 4000 banen. Per jaar gaat het om circa 200 banen. 60 procent van de banen verdwijnt via natuurlijk verloop.

APG heeft dat maandag bekendgemaakt. Ondernemingsraad en vakbonden zijn geïnformeerd over de plannen. In totaal verdwijnen 600 banen op de hoofdvestiging in Heerlen en 200 in Amsterdam.

De reorganisatie vloeit voort uit de fusie met Cordares in 2008. De maatregelen moeten leiden tot het terugdringen van de kosten en het verbeteren van de efficiency van de bedrijfsvoering. ,,Dit met het doel het bedrijf ook in de toekomst gezond te houden”, laat het bedrijf weten. De aanpassingen kunnen volgens APG-topman Dick Sluimers ,,helaas niet plaatsvinden zonder dat we pijnlijke maatregelen nemen”.

De medewerkers die hun baan kwijtraken, worden geholpen bij het zoeken naar ander werk. Met de vakbonden is een sociaal plan afgesproken. Details daarover wil het bedrijf niet kwijt. Volgens Limburgse kranten zouden boventallige medewerkers een vertrekpremie meekrijgen van 1 maal de oude kantonrechtersformule.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.