‘AOW’ Caribisch Nederland in 2021 op 65 jaar

0

De ‘AOW’-leeftijd wordt ook op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba verhoogd, maar het gaat in deze bijzondere gemeenten minder hard dan in Nederland.

De oudedagsvoorziening die in Caribisch Nederland AOV heet, gaat nu nog in als iemand 60 jaar wordt. In 2015 wordt de AOV-leeftijd met een eerste stap verhoogd naar 62 jaar, om in 2021 uit te komen op 65 jaar.

Dat blijkt uit een brief van minister Henk Kamp (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer. Kamp is in Nederland juist druk met uitwerking van het pensioenakkoord met werkgevers en de vakbeweging, waarin is afgesproken de AOW-leeftijd in 2020 te verhogen van 65 naar 66 jaar. Een woordvoerder van de minister stelde dinsdag dat er geen plannen zijn om ook op Caribisch Nederland de pensioenleeftijd te verhogen naar 66 jaar.

De afspraken over verhoging van de AOV-leeftijd op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba zijn nog gemaakt door Kamps voorganger Piet Hein Donner in 2009 met het oog op de nieuwe status van de zogeheten BES-eilanden als bijzondere gemeenten. De huidig minister van Sociale Zaken zegt zich aan te sluiten bij de inzet van het vorige kabinet dat het goed is om een periode van rust in acht te nemen na alle wijzigingen die zijn gemoeid met de nieuwe status.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.