Andere bonden wel achter zorgakkoord

0

Abvakabo FNV tekent niet, maar het kabinet heeft wel afspraken weten te maken over de hervormingen in de langdurige zorg met de overige organisaties van werkgevers en werknemers.

Zo hebben CNV, de werkgeversorganisatie Actiz, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en de vakcentrale MHP woensdag laten weten een akkoord bereikt te hebben over de zorg.

Volgens CNV is er met dit akkoord veel werkgelegenheid in de zorg gered. De bond betreurt dat AbvakaboFNV nee zegt tegen het akkoord. Volgens bestuurslid Patrick Fey zijn niet alle aangekondigde bezuinigingen in de zorg van tafel met het akkoord, maar dat zou ook niet realistisch zijn.

,,Je kunt blijven volharden in het ‘ nee’ zeggen, maar daar wordt de zorg niet beter van. Met dit zorgakkoord redden we heel veel banen en hebben we voor de zorg een aantal verbeteringen af kunnen spreken. Als mensen hun baan toch kwijt raken zullen we goede afspraken maken in sociale plannen en van werk naar werk regelingen. Daar gaan wij vol voor , aldus Fey.

Woensdagmiddag om 14.00 uur zullen de bonden het nieuwe zorgakkoord ondertekenen.

De betrokken partijen hebben afspraken gemaakt over een verantwoorde loonontwikkeling en maatregelen die zijn gericht op werkgelegenheid en kwaliteit van arbeid. Een belangrijk onderdeel daarin is dat personeel in de zorg al vanaf 2014 afziet van financiële extraatjes, bijvoorbeeld bij een bevordering.

Eerder werd al duidelijk dat Van Rijn de ingreep op de huishoudelijke hulp wil verzachten. Die hulp blijft bij de gemeenten, maar die krijgen daar wel meer geld voor.

Verder is er 100 miljoen euro voor het bijscholen en begeleiden van mensen naar ander werk. Ook worden de regels versoepeld waardoor meer ouderen in aanmerking komen voor een plaatsje in een verzorgingshuis en meer mensen met een handicap (lichamelijk of geestelijk) terechtkunnen in een instelling.

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.