Amsterdam wil met LinkedIn arbeidsmarkt verbeteren

0

De gemeente Amsterdam gaat samenwerken met LinkedIn. Zo hoopt de stad lokaal talent beter in kaart te brengen en daarmee de arbeidsmarkt te verbeteren.

Amsterdam heeft LinkedIn gevraagd om inzichtelijk te maken waar het talent zich bevindt dat in Amsterdam kans maakt op werk. De netwerksite, waarop zo’n 414 miljoen mensen een profiel hebben aangemaakt, heeft namelijk veel actuele data over lokale arbeidsmarkten en kan goed in kaart brengen welke vaardigheden de beroepsbevolking heeft. 

Op basis van deze informatie wil Amsterdam plannen ontwikkelen om talent gericht aan te trekken. Daarnaast kan de stad studenten en afgestudeerden koppelen aan start-ups. Met hulp van LinkedIn-data kan de vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt hopelijk beter op elkaar afgestemd worden. 

De stad wil op basis van de informatie van van LinkedIn plannen ontwikkelen om talent gericht aan te trekken. Een tweede bijkomstigheid van de samenwerking is het koppelen van Amsterdamse studenten en afgestudeerden aan start-ups. Met behulp van LinkedIn hoopt de stad de actuele vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen.

Het is voor het eerst dat een Nederlandse overheidsorganisatie gebruik maakt van LinkedIn-data voor verbetering van de arbeidsmarkt. Eerder werkte het bedrijf op vergelijkbare wijze samen met verschillende steden in de Verenigde Staten en Engeland.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.