Ambtenarenbond in actie tegen bezuinigingen

0

Voorzitter Edith Snoeij van de FNV-ambtenarenbond Abvakabo wil dat de leden op 29 september in actie komen tegen bezuinigingen bij de overheid.

Zij vreest een ,,grote kaalslag” in voorzieningen van de overheid en in de sociale zekerheid.

Snoeij wil dat de bezuinigingen niet worden doorgevoerd zonder dat duidelijk wordt gemaakt welke taken bij de overheid horen en welke niet. In het verleden kwam het voor dat het aantal ambtenaren werd verminderd en dat vervolgens dure externe krachten werden ingehuurd, zei Snoeij vrijdag voor BNR Nieuwsradio.

Zij ergert zich aan het ,,gemak waarmee gezegd wordt dat het wel minder kan” als het gaat om bezuinigingen bij de overheid. Volgens de vakbondsvoorzitter heeft het verleden aangetoond dat ,,zo maar privatiseren” ten koste gaat van de kwaliteit van voorzieningen.

Het is nog niet duidelijk hoe de acties op 29 september, voor de vakbeweging een dag van internationale solidariteit, gestalte krijgen. ,,Misschien gaan we de straat op”, aldus Snoeij.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.