Ambtenaar eist vergoeding Staat na ongeluk in bed

1

In Australië eist een ambtenaar vergoeding van de staat voor een opmerkelijk werkongeval. Ze kreeg een bedlamp in haar gezicht toen ze de liefde bedreef met een kennis in een motel.

De overnachting met de man vond plaats tijdens haar dienstreis in 2007. De glazen bedlamp kwam los van de muur tijdens de vleselijke gemeenschap en verwondde haar neus, mond en beschadigde een tand. De vrouw claimt er permanente psychische schade aan overgehouden te hebben, schrijft de Herald Sun.

‘Typisch werkongeval’
Een typisch werkongeval aldus de vrouw en haar advocaat: “Een normaal voorval dat zich in het leven kan voordoen tijdens een activiteit die doorgaans ’s nachts ondernomen wordt in motelkamers: namelijk, rechtmatige seksuele activiteit.” Volgens de vrouw vond het voorval plaats “tijdens werktijd”, aangezien ze naar een stad was gestuurd om te overnachten zodat ze de volgende dag een vergadering kon bijwonen.

Afgewezen
De instantie die vergoedingen voor werkongevallen toetst, ComCare, wees haar verzoek echter af omdat de vrouw seks had met een “kennis, die niet in verband stond met haar werk”.ComCare stelt dat de seksuele activiteit “niet een vanzelfsprekend deel uitmaakte van de wens van de werkgever om te overnachten, noch de werkgever van enig nut was, en gewoon een pleziertje van de vrouw zelf was (…). Bovendien had de vleselijke gemeenschap geen relatie met haar dienstverband en werd die ook "niet aangemoedigd door haar werkgever,” aldus ComCare.

‘Niet doorsnee incident’
De AAT had een juiste beslissing genomen, aldus het Administrative Appeals Tribunal (AAT) die argumenteerde dat dit ongeval niet viel onder een “doorsnee voorval dat hoorde bij een overnachting, zoals dat kan voorkomen bij douchen, slapen of eten.” 

Hoger beroep
De vrouw is nu in hoger beroep gegaan, zodat het federaal gerechtshof zich nu over de zaak kan buigen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie