Almere wil 100.000 extra banen binnen 20 jaar

0

De gemeente Almere wil binnen twintig jaar 100.000 extra banen creëren.

Dat zei wethouder Ben Scholten woensdag. Momenteel telt de stad 80.000 arbeidsplaatsen. Dat is in verhouding 30 procent minder dan in vergelijkbare steden.

Doordat veel van de 190.000 Almeerders elders werken en de stad van oorsprong is opgezet als woonstad, is de economische ontwikkeling achtergebleven. De gemeente wil nu een inhaalslag maken en heeft daarvoor dit jaar een extra bedrag van 2,3 miljoen euro vrijgemaakt.

Van dat bedrag wordt een groot deel gebruikt om het opzetten van nieuwe businessplannen te stimuleren. Daarnaast wil de gemeente Almere aantrekkelijker maken voor ondernemingen door de dienstverlening te verbeteren. Mede door de toename van het aantal banen hoopt Almere in 2030 de vijfde stad van Nederland te zijn.

De impuls die wordt gegeven aan de economie, maakt onderdeel uit van drie speerpunten die zijn vastgelegd in het Oostvaardersakkoord, het coalitieakkoord van Almere. Behalve voor de economische ontwikkeling is er ook extra geld vrijgemaakt voor veiligheid en onderwijs. Deze drie onderwerpen hebben volgens de gemeente extra aandacht nodig, ondanks het feit dat Almere de broekriem moet aantrekken. In totaal wordt de komende vier jaar 20 miljoen euro extra geïnvesteerd.

Ieder jaar wordt 5 miljoen euro verdeeld over de speerpunten. Dit jaar wordt tevens 2,3 miljoen euro in het onderwijs gestoken en gaat 4 ton naar veiligheid.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.