Akkoord over sociaal plan bij Volker Wessels

1

Bouwconcern Volker Wessels en de vakbonden zijn het eens geworden over een sociaal plan voor personeel dat ontslagen moet worden.

Bestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen heeft dat donderdag laten weten.

Bij diverse werkmaatschappijen van Volker Wessels verdwijnen in totaal z’n 300 banen. Werknemers die moeten vertrekken zullen worden geholpen bij het zoeken naar ander werk. Zij krijgen een aanvulling op de WW van 17,5 procent van hun laatstverdiende loon. Als er na 2 jaar geen nieuwe baan is gevonden, dan krijgen ze een ontslagvergoeding op basis van 0,9 procent van de kantonrechtersformule. De al uitgekeerde aanvulling op de WW wordt daar wel van afgetrokken.

Over een sociaal plan bij Volker Wessels is maanden onderhandeld.Van Rijssel spreekt van ,,een tamelijk baanbrekend document”. Volgens hem is het de eerste keer dat bij Volker Wessels op centraal niveau een sociaal plan is afgesproken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. 0,9 procent van de kantonrechtersformule. dat zal vast niet kloppen. Zal wel 90% moeten zijn???