Akkoord Dierenpark Emmen en vakbonden

0

De vakbonden FNV en CNV en de directie van het Dierenpark Emmen zijn akkoord over het saneringsplan voor het noodlijdende dierenpark.

Na moeizame onderhandelingen zijn de partijen dinsdagavond tot elkaar gekomen. Dat meldde FNV vakbondsman Harrie Vellenga.

De dierentuin verkeert in grote financiële moeilijkheden. Om een lening van 1,4 miljoen euro van de gemeente Emmen te krijgen, moet het park 1 december een saneringsplan neerleggen.

Een eerder gepresenteerde plan van het park noemde de bonden een dictaat. Met het nieuwe voorstel kunnen de bonden leven, aldus Vellenga. De werknemers moeten een kleiner deel van hun salaris inleveren. Het saneringsplan voorziet in het verdwijnen van zeventig arbeidsplaatsen. ,,Alles bij elkaar genomen, gaan de mensen er in dit voorstel minder op achteruit.”

Een heet hangijzer was de nieuwe cao. De directie van het park trekt meer uit voor het sociaal plan, zo laat het dierenpark in een reactie weten. Aanvankelijk werd 3,4 miljoen voor dit plan uitgetrokken, dit is verhoogd naar 3,8 miljoen. De omstreden zogenoemde leisure-cao wordt aangevuld met toeslagen. In dit sociaal plan voorziet Dierenpark Emmen in een regeling voor het personeel dat ontslag krijgt en voor het personeel dat van cao zal veranderen. De details worden in de nacht van dinsdag op woensdag uitgewerkt.

Het personeel wordt woensdagochtend door de vakbonden geïnformeerd. Daarna zal Frankwin van Beers, directeur van het dierenpark, de gemeente inlichten. ,,Ondanks het akkoord waarmee ik morgen naar de gemeente kan, zullen we een zware tijd tegemoet gaan. We hebben vertrouwen in de toekomst en natuurlijk blijft het park open.”

Meer cao berichten »

Lees ook:
> Plotseling stopzetten extra toeslag wegens economische omstandigheden mag niet

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.