Akkoord cao postbezorgers PostNL

1

PostNL heeft met de vakbond BVPP een definitief akkoord bereikt over de cao voor postbezorgers.

Volgens PostNL krijgen bezorgers die langere tijd voor het bedrijf werken nu een betere beloning. De vakbonden FNV en CNV hebben het akkoord niet getekend omdat zij het niet eens zijn met de systematiek van de salarisstappen die de bezorgers kunnen maken, zo maakte PostNL donderdag bekend.

De cao gaat desalniettemin voor alle bezorgers op 1 januari in en loopt tot en met het einde van volgend jaar. Het beginsalaris van een bezorger volgt het minimumloon. Na een jaar gaat het salaris omhoog. Dat gebeurt ook na een dienstverband van 3 jaar, zo liet een woordvoerster van PostNL weten. De bezorgers kunnen voortaan ook onbetaald verlof opnemen.

Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak hebben ook onderhandeld over de cao, maar besloten het akkoord niet te tekenen. Ze willen dat de salarisstappen die bezorgers na enige tijd maken, worden gekoppeld aan de stijging van het minimumloon. Dat wil PostNL niet.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie