Akkoord cao gemeenteambtenaren

0

De vakbonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor de gemeenteambtenaren.

De ambtenaren krijgen er dit jaar 1,5 procent bij, en kunnen een hogere eindejaarsuitkering tegemoet zien. De vakbonden leggen het akkoord met een postief advies voor aan de leden en lieten weten dat hiermee een einde komt aan de staking van vuilnismannen in Amsterdam en Utrecht.

In beide steden heeft het huisvuil zich opgehoopt. Volgens AbvaKabo wordt dat nu zo snel mogelijk opgeruimd. Er wordt overlegd of daarmee al in het weekeinde wordt begonnen.

Er is een akkoord bereikt over een cao met een duur van twee jaar. Dit jaar krijgen de werknemers er eenmalig 1,5 procent. bij. In 2010 en in 2011 wordt de eindejaarsuitkering telkens met 0,5 procent verhoogd en het salaris wordt in 2011 verhoogd met eveneens 0,5 procent. De lager betaalden krijgen een hogere bodem in de eindejaarsuitkering.

Van de eenmalige uitkering van 1,5 procent zou 1 procent structureel kunnen worden, aldus de vakbonden. De omvang van bezuinigingen van het Rijk is nog niet bekend. Over het opvangen van die bezuinigingen bij de gemeenten gaan VNG en vakbonden nog overleggen, aldus de bonden.

De cao voor ambtenaren bij provincies en bij waterschappen is nog niet rond.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.