Agressie en geweld tegen werknemers met publieke taak aangepakt

0

De provincie Limburg krijgt subsidie om agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak en politieke ambtsdragers steviger aanpakken.

Dat hebben minister Spies (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Commissaris van de Koningin Bovens maandag in Heerlen afgesproken. De provincie krijgt van het ministerie van BZK 100.000 euro om dit jaar een plan van aanpak te ontwikkelen.

Drie op de vijf medewerkers met een publieke taak (hulpverleners, dienstverleners, overheidspersoneel) zeggen het afgelopen jaar geconfronteerd te zijn geweest met agressief gedrag.

In de hele provincie gaan overheden, werkgevers met een publieke taak, de politie en het openbaar ministerie intensiever samenwerken om te zorgen dat de veiligheid voor mensen met een publieke taak wordt vergroot. Limburg wordt hiermee de achtste regio in Nederland die kiest voor een intensievere aanpak van agressie en geweld, naast Amsterdam, Midden-West Brabant, Zeeland, Noord-Oost-Gelderland, Groningen, Utrecht en IJsselland.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.