Acties jeugdzorg opgeschort

0

Werkgeversorganisatie in de jeugdzorg, MO-groep, heeft de vakbonden opnieuw uitgenodigd voor een overleg over een nieuwe cao voor de sector.

Dit meldt CNV Publieke Zaak.

Eerder deze maand wezen de werkgevers een ultimatum van de vakbonden af, waarop de vakbonden acties aankondigden. Zowel CNV Publieke Zaak als Abvakabo FNV ontvingen veel positieve reacties op deze oproep. Nu de werkgevers weer om de tafel willen, worden de acties opgeschort.

Op 5 oktober gaan de partijen weer in overleg over de nieuwe cao voor de jeugdzorg. “Mocht blijken dat het zinloos is om door te praten, dan komen wij graag bij onze leden terug om alsnog gezamenlijk in actie te komen om een cao af te dwingen voor de jeugdzorg. De sector kent al problemen genoeg en een fatsoenlijke cao is de basis voor een stabiele werkomgeving”, zegt Lizelotte Smits, onderhandelaar van CNV Publieke Zaak.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.