Acties dreigen bij Albert Heijn

0

Bij Albert Heijn komen er acties en stakingen als het bedrijf voor donderdag niet akkoord gaat met een nieuwe cao voor de distributiemedewerkers. Dat heeft FNV Bondgenoten woensdag laten weten.

Om middernacht loopt het ultimatum af dat de vakbonden aan het supermarktconcern heeft gesteld. De cao-onderhandelingen zijn volgens FNV een maand geleden door het AH-management afgekapt. ‘De leiding houdt vast aan koopkrachtdaling en biedt geen enkele oplossing voor de hoge werkdruk en de carrousel van onzekerheid. Meer dan de helft van het personeel heeft een uitzendcontract. Velen al jarenlang. Een jaar werken, een half jaar eruit en dan weer terugkeren voor het laagste loon’, zegt de bond.

Albert Heijn noemt de acties onnodig. ‘We hebben een goed eindbod gedaan’, aldus een woordvoerster. De supermarktketen biedt daarin werkzekerheid voor de distributiemedewerkers een een loonstijging van 3,5 procent in 2 jaar tijd. Vakbond CNV Dienstenbond is volgens Albert Heijn wel bereid om het cao-voorstel te ondertekenen. FNV vertegenwoordigt de meeste medewerkers. Volgens Albert Heijn zijn onder de distributiemedewerkers ongeveer 2000 uitzendkrachten en 3300 vaste krachten. Bij de supermarktketen werken in totaal ongeveer 100.000 mensen.

 

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.