Acties dreigen bij AkzoNobel

1

Bij chemieconcern AkzoNobel komen acties als het bedrijf voor maandag niet akkoord gaat met een nieuwe eenjarige cao.

CNV Vakmensen heeft het bedrijf vrijdag een ultimatum gesteld nu de vakbondsleden een nieuw eindbod van het concern voor de chemietak hebben afgewezen, aldus de vakbond.

Volgens onderhandelaar Jelle Loosman van CNV Vakmensen zit AkzoNobel een nieuwe cao zodanig te traineren dat het ultimatum onvermijdelijk werd: ‘De directie weigert, naast de door ons gevraagde loonsverhoging, een cao-afspraak uit 2009 gestand te doen. Toen is afgesproken dat we het pensioenfonds versterken. Dat willen we nu ook uitgevoerd zien worden.’

Volgens Loosman moet AkzoNobel ook instemmen met een compensatieregeling voor wachtgelders en vroeggepensioneerden die nu een financieel gat zien vanwege veranderde AOW-wetgeving. Verder eist de vakbond een loonsverhoging van 2,5 procent en een eenmalige uitkering van 300 euro.

Als AkzoNobel niet voor maandag 13.00 uur instemt met de eisen, komen er stakingen bij de chemievestigingen in Rotterdam, Hengelo, Herkenbosch, Deventer en Delfzijl. Daar werken ruim 700 mensen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Jan Onderwater op

    Heel bijzonder. Stakingen in deze tijd. Hoever sta je dan toch van de werkelijkheid af? Natuurlijk moet Akzo de kosten in de gaten houden. In deze tijden extra kosten maken is ‘not done’ ! Laat het personeel blij zijn dat ze niet ontslagen worden ! Moet je eens kijken wat 700 man aan loonbelasting per 4 weken kost. Rond 1 miljoen. En dan moet het van de vakbond NOG meer worden. Wat mij betreft, niet goed wijs ! Vakbonden zijn wat mij betreft overbodig en niet meer van deze tijd.